woensdag 2 oktober 2013

smokey eyes maken en WIN ACTIEE!!

hee beauty's !!

WIN ACTIE VANAVOND!!
heel vaak wordt ik aangesproken over hoe mooi ik make-up op heb en hoe ik dat doe
dus ik leg jullie vanavond uit hoe ik dat doe

door fotoshoots en visagie leer ik veel dus ook hoe ik de perfecte smokey eyes maak

dus ik zal het helemaal aan jullie uitleggen have fun en succes ermee x

Benodigdheden:
  • 1 zacht kohlpotlood in een donkere kleur (zwart, bruin, donkerblauw, paars, groen)
  • oogschaduw in een donkere kleur die aansluit bij de kleur van het kohlpotlood
  • oogschaduw in een lichte kleur (mooi bij de andere kleur)
  • mascara
  • een klein kwastje waar je goed mee kunt werken




Hoe ga je te werk?
Stap 1: een vleugje foundation op de oogleden
Als je een mooie maquillage wilt maken, begin je natuurlijk met het aanbrengen van foundation. Een klein vleugje foundation breng je ook op de oogleden aan. Met de nadruk op 'klein' want je oogleden vormen 'een warm plekje'. Als je teveel foundation aanbrengt, smelt het product en zijn je 'smokey eyes' binnen de kortste keren verdwenen of gereduceerd tot lelijke donkere lijntjes die je oogleden ontsieren.



 
      
  
     
Stap 2: een lijntje langs de wimpers op het bewegende ooglid
Trek nu met een kohlpotlood een lijntje vlak langs de wimpers op het bovenste ooglid. Je hoeft hier echt geen geoefende hand voor te hebben. Het lijntje hoeft niet perfect te zijn. Als je maar dicht bij de wimpers blijft. Laat het lijntje aan de uiteinden van je oogleden een klein beetje omhoog lopen, maar trek het niet al te ver door (laat het nooit omlaag lopen, anders krijg je een trieste of ontevreden uitdrukking). Voor 'katachtige' ogen (weer helemaal in de mode) trek je het lijntje verder door. Maak het lijntje niet te dun want straks ga je de kohl ervan met een kwastje 'uitsmeren' over de rest van je ooglid.


Stap 3: vervaag het lijntje met een kwastje
Verdeel nu de kohl van het lijntje over het bewegende gedeelte van je ooglid. Begin aan de buitenkant. Plaats het kwastje op het uiteinde van het lijntje en beweeg het kwastje (met de kohl) nu over je ooglid richting de binnenste ooghoek. Als het goed is, laat de kohl zich 'uitsmeren' en kleurt je ooglid zich donker. Voor intense ogen, kun je ook buiten het bewegende gedeelte van je oogleden kohl aanbrengen. Volg daarbij de vorm van je wenkbrauwbot en maak een mooie ronde boog. Als het goed is, komt de boog richting je neus dichter bij je wenkbrauw en blijft er richting de buitenkant meer 'witte' ruimte tussen de boog en je wenkbrauw over. Die ruimte kun je straks met een lichte oogschaduw inkleuren.



Stap 4: breng nu de oogschaduw aan
We hebben nu de basis voor smokey eyes gelegd. De contouren zijn getrokken. Het is nu een kwestie van invullen (je kunt het zien als een tekenen: eerst teken je iets, later kleur je het in). Neem wat oogschaduw op het kwastje en breng het aan op het bewegende gedeelte van je ooglid. Begin aan de buitenkant en werk naar binnen toe (in het begin zit er meer oogschaduw op je kwastje - de buitenkant wordt dan dus donkerder dan de binnenkant en dat is ook de bedoeling). Je kunt je ogen zo zwaar aanzetten als je wilt. Het is niet gezegd dat je een grijze of zwarte oogschaduw moet gebruiken als je een zwart oogpotlood hebt gebruikt. Je bent geheel vrij in de kleurcombinaties. Zo kun je een donkerbruin oogpotlood met een donkergrijze oogschaduw combineren, een zwart oogpotlood met een bruine of donkergroene oogschaduw, een blauw oogpotlood met blauwe, grijze, paarse of groene oogschaduw, enzovoorts.


Stap 5: een lijntje langs de onderkant van je oog
Trek nu met hetzelfde oogpotlood (in dezelfde kleur als je voor stap 2 hebt gebruikt) een lijntje vlak langs je wimpers aan de onderkant van je oog. Trek het lijntje helemaal door tot aan je binnenste ooghoek. Voor een extra intens effect kun je ook een lijntje in je oog trekken. Bedenk wel dat dit je ogen kleiner maakt.


Stap 6: vervaag het lijntje onder je oog
Make-up mag tegenwoordig 'nonchalanter' dan vroeger worden aangebracht. Er mag dan wel een terugkeer zijn naar precieze en keurig nette make-up, smokey eyes mogen er best wat 'uitgelopen' uitzien. Dat vergroot het sexy effect (en maakt het tegelijkertijd zoveel gemakkelijker om mooie smokey eyes te maken). Vervaag het lijntje onder je oog dus voorzichtig met een kwastje en 'vermeng' het vervaagde lijntje met een vleugje oogschaduw (in dezelfde kleur als de oogschaduw die je voor stap 4 hebt gebruikt).


Stap 7: breng lichte oogschaduw onder je wenkbrauwen aan
Breng nu lichte oogschaduw (zachtgeel, beige, goud, ivoor) onder je wenkbrauwen aan, vooral richting je slapen waar het gedeelte tussen de oogschaduw en je wenkbrauw het breedst is. Je kunt ook een extra lichtpuntje in je binnenste ooghoeken aanbrengen. Tip daarvoor wat lichte oogschaduw in de binnenste ooghoeken. Even 'aanstippen' is vaak al voldoende. Je kunt hier voor een extra effect gouden of zilveren oogschaduw voor gebruiken.



Stap 8: mascara
Maak het geheel af met mascara: zwart of bruin. Je smokey eyes zijn klaar!


deze is wel met nepwimpers!! ook heel gaaf om dus te doen doe ik dus ook vaak haha


ik heb er vanavond een win actie bij
je kunt een mooi palet winnen met oogshaduw voor smokey eyes
de opdracht!
meld je aan voor mijn nieuwsbrief dan krijg je elke keer dat ik een bericht plaats een mailtje
daarna deel je mijn blog op facebook of twitter en dan stuur je een foto naar mijn mail
= backesbuschman@gmail.com met jou smokey eye resultaat! ben benieuwd
de winactie loopt tot volgende week woensdag!



ik hoop dat het gelukt is en tot morgen beauty's!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten