zondag 6 oktober 2013

maak je eigen booties

hee beauty's

vanavond  laat ik zien hoe ik en 2vriendinnen onze boots gepimpt hebben!!
het duurde maar 15min per laarsje dus het is niet heel veel werk maar wel kei gaaf!
have fun en good luck x

pimp-je-booties-colorful
Wat heb je nodig?
- enkellaarsjes
- dun en dik nylon draad
- 4 gouden ringetjes
- 4 gouden end crimps van 6.5 mm
- 2 gouden koorddopjes
- lijm
- schaar
- aansteker
- exacto mes
- tang voor de ringetjes
- naald
Hoe werkt het?
pimp-je-booties-step 1
Meet eerst de bovenkant van de laarsjes met het koord. Snij het koord af met aan beide kanten nog 2.5 centimeter extra. Knip nog een groot koord en 4 kleinere neon koorden op dezelfde lengte. Hou de uiteinden even in het vuur van de aansteker. Zo gaat het draad niet rafelen. Leg dit even aan de kant, want het is nu tijd om in je laarsjes te gaan snijden!
pimp-je-booties-step 2
Pak het ringetje en plaats deze aan de bovenkant van je enkellaarsje, aan de binnenkant van je enkel. Snij dan een kruisje in het laarsje en plaats het ringetje. Zorg dat het ringetje goed vast zit, door er bijvoorbeeld met een hamer op te slaan.
pimp-je-booties-step 3
Knoop dan de koordjes door het ringetjes en maak het aan de binnenkant vast met een end crimp. Leg de koordjes, op de foto een sandwich van neon geel, om je laarsjes heen en maak het vast met een ringetje aan de andere kant van je laarsje, ook aan de binnenkant. Say hello to your new boots!
pimp-je-booties-done
Als je wilt kun je ook nog een leuk koordje aan de rits hangen. Rijg twee koordjes door de ritssluiting en lijm ze vast in een koorddopje. Laat dit nog eventjes 5 minuten drogen en ze zijn klaar om gedragen te kunnen worden!


pimp-fringe
Wat heb je nodig?
- enkellaarsjes
- nepleer
- studs
- meetlint
- liniaal
- markeerstift
- schaar
- lijmpistool en lijm
- naald
Hoe werkt het?
pimp-fringe step 1
Meet eerst de bovenkant van de laarsjes van de naad in het midden tot aan de rits. Bereken dan hoe lang je de fringes wil hebben aan de achterkant. Teken dit dan 2 keer op de achterkant van het nepleer (1 keer voor elke schoen). Hou rekening met een vouwlijn aan de bovenkant (2.5 centimeter van de bovenkant). Hou dan 1 centimeter over, en begin daaronder met het tekenen van de fringes.
pimp-fringe step 2
Nu blijven er nog een paar dingen over om uit te meten. Zet op het nepleer elke halve centimeter een stipje en trek een lijn naar beneden. Dit zijn je fringes. Knip dan de fringes los van elkaar.
Om de schoenen nog specialer te maken, kun je ook nog studs op de fringes maken. Kijk waar je deze (10 op een rij) hebben wilt en druk ze door de stof. Druk ze goed aan zodat ze blijven zitten.
pimp-fringe step 3
Gebruik de vouwlijn om lijn toe te voegen. Vouw de stof en hou het goed vast zodat het blijft zitten. Laat het na een tijdje los. Ziet het er niet geweldig uit?
pimp-fringe-done


pimp-je-booties


welke vind jij het leukste!?
xx
tot morgen avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten